top of page
yrittäjä, sisustusremontointi hakanen ja tytär

MEISTÄ

Suunnnittelija ja kädentaitaja samassa paketissa

En ehkä pienenä tyttönä haaveillut sisustusartesaanin työstä, tuskin edes tiesin mitä se tarkoittaa. Mutta jo hyvin nuorena huomasin omaavani vilkkaan mielikuvituksen ja innostuksen ilmaista itseäni tekemisen kautta (monin tavoin). Kyky hahmottaa kokonaisuuksia, hyvä visuaalinen silmä, värien tuntemus sekä taito kiinnittää huomiota merkityksellisiin yksityiskohtiin vei ensin (harrastuksena) kuvataidekouluun. Sieltä mainonnan – ja markkinoinnin pariin ja edelleen animaatiostudiolle ja mainoselokuvien maailmaan.

Olen aina tehnyt käsilläni; piirtänyt ja maalannut, ommellut ja kutonut, nikkaroinut ja korjannut, uudistanut vanhaa ja rakentanut uutta. Erilaisia taitoja ja tekniikoita olen matkan varrella opetellut kurssien, koulutuksien ja kirjojen avulla. Lähes kaikkea voi oppia, kunhan on intohimoa ja kiinnostusta. Tämä ajatus on innostanut minua oppimaan uskomattoman paljon.

Lapseni syntymä oli monella tapaa sykäys kohti jotain uutta. Kouluttauduin sisustusalan artesaaniksi ja jatkoin intohimoni tehoste-, efekti- ja erikoispinnoitteiden opiskelua niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ryhdyin tekemään muiden töiden ohessa tehoste- ja efektiseiniä, pintaremontointia ja sisustussuunnittelua. Kysynnän kasvaessa, eräänä päivä huomasin olevani enemmän täyspäiväinen yrittäjä kuin täyspäiväinen äiti. Ja tätä tietä haluan kulkea eteenpäin.

En intohimoisesti seuraa sisustuslehtiä ja blogeja (vaikka toki niitäkin luen), vaan olen aina etsinyt ja luottanut enemmän omaan tapaani tehdä asioita. Se mikä tuntuu hyvältä, yleensä myös näyttää hyvältä. Inspiroidun erilaisista tiloista, väreistä, valoista ja uusista materiaaleista. Uudenoppiminen, monenlaiset kulttuurikokemukset sekä keskustelut kollegoiden kanssa antavat parasta kasvupohjaa uusille ajatuksille. Minulle jokainen maalamaton seinä on mahdollisuus, veikeä perintöhuonekalu toisinaan suunnittelun lähtöpiste ja kestävä kehitys kaiken tekemisen peruskivi.

Haluan omalta osaltani edistää esteettisten tilojen syntyä, suunnitella ja toteuttaa kauniita koteja sekä olla osana uudistamassa vanhaa. Välittämällä näitä samoja arvoja tyttärelleni toivon antavani hänelle eväät hyvään elämään.

 

Mari (& tytär)

bottom of page